ДПС ще подкрепи на евентуален втори тур проф. Анастас Герджкиов, заяви пред

...
ДПС ще подкрепи на евентуален втори тур проф. Анастас Герджкиов, заяви пред
Коментари Харесай

Очаквано: ДПС ще подкрепи на втори тур Герджиков

ДПС ще поддържа на възможен втори тур проф. Анастас Герджкиов, съобщи пред Нова телевизия един от зам.-председателите на партията Халил Летифов.

Партията обаче няма да застане зад Герджиков на първи тур - имаме решение да издигнем свой кандидат за президент - това е решението Оперативното бюро и Централния съвет на партията, подсети Летифов.  " Името на нашия претендент и кандидатска двойка ще стане ясно идната седмица, може би до 10 дни. От на следващия ден в действителност би трябвало да завърши съвещанието на нашите разширени регионални препоръки и те да дават информация по какъв начин виждат държанието на придвижването. След което Оперативното бюро ще вземе решение за кандидатпрезидентската двойка на Движение за права и свободи ", сподели още Халил Летифов.

Ако се стигне до балотаж сред Радев и Герджкиов, Движение за права и свободи ще избере този, който може да е обединител на нацията, съобщи ексдепутатът.  " Ще ви напомня, че предишния септември имахме нарочна декларация за откриването на есенната сесия на 44-ото Народно заседание, където ръководителят Мустафа Карадайъ изиска да се отдръпват както президента, по този начин и премиера, защото и двамата са част от казуса, а не от решението на казуса ", разяснява Летифов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР